Hasonló tartalmaink emailfiókodba heti 1x!

Emailcímed 100% biztonságban

Pékárutartó készítése 2. rész

Nehézség:
Idő: Kevesebb, mint 2 óra

Reméljük már az előző videóban is velünk tartottatok és folytatni tudjuk azokat a lépéseket, amelyik egyre inkább közelebb visznek minket ahhoz, hogy végre élvezhessük a sajátkezűleg elkészített pékarutartót. Elkészült a tartó finomcsiszolása, illetve meg van a lenyitható keret, és annak is a finomcsiszolása az éleket, illetve a sarkokat is. A keretbe fog majd kerülni a plexi, illetve a tetején is egy felnyitható plexi lesz.

Tartalomjegyzék

Hogyan készítsük el a fel- és lenyíló részeket a pékárutartón

A következő feladatunk, hogy a kis felnyitható részt rögzítsük a díszpántokkal. Ha úgy gondoljátok, hogy nagyon kicsit a csavarok nyugodtan használjatok nagyobb verziót, ahogy mi is tettük a videóban. Ezután egyszerűen fúrjuk fel a pántokat a helyükre és rögzítsük az ajtót. Ha felhelyeztük az ajtót, akkor ismét végezhetünk egy finomcsiszolást az egész tartón, csak hogy biztosra menjünk, hogy mindegyik része tökéletesen sima lett és tökéletesen illeszkedik. Ha igazán tökéletes munkát szeretnénk végezni, akkor ugyanolyan méretű fadarabokat vágunk ki a tartónk furataiba, amelyet ragasztóval tudunk rögzíteni, így esztétikailag is egy szebb tartót kapunk majd.

Ezután elkészítjük a felső részhez tartozó nyitható részt is, amibe szintén bele kell marni, mint ahogy az alsó részen található lapoknál is megtettük. Mindkét fadarabot szépen lecsiszoljuk. A teteje felnyíló részére is felhelyezzük a díszpántokat, és egy papír segítségével a kívánt távolságot is megkapjuk, amit érdemes a szerkezet és a kisebb fa rész köze behelyezni, amíg pontosan be nem jelöljük, hogy hova kell a furatokat elkészíteni. Ha ez megvan, utána nyugodtan távolítsuk el a papírt, és a fa belemart részébe fúrjuk bele 3-4 csavarral a méretre vágott plexit is. A plexi oldalát is érdemes szépen lecsiszolni, mielőtt a végleges helyét elfoglalja. Miközben ezeket a műveleteket végezzük, egész nyugodtan felragaszthatjuk a szerkezetre az alsó ütköző részt, így nagy reményekkel vághatunk bele a munkálatokba, hogy mire a nyitható felső rész elkészül, már szinte meg is szárad a plexi ütköző része, gyorsítva munkánkat. Ha rögzítettük a plexit, akkor egész nyugodtan felfúrhatjuk a felső nyitható részt is a helyére.

Fogantyú készítése

Mindkét nyitható részre rakunk egy-egy fogantyút is, amivel könnyen tudjuk majd nyitni mindkét részt. Nagyon vigyázzatok a plexi fúrásánál, mert ti is abba a hiába eshettek, amibe mi is, hogy megrepedezik a fúrás által. Ilyenkor érdemes lehet inkább ragasztóval rögzíteni ezt a részt, hogy megkíméljük magunkat a dupla munkától.

Reméljük hasznos volt számotokra ez a 2 videó, és tudtunk ihletet és ötleteket adni ahhoz, hogy ti is elkészítsétek a saját pékárutartótokat. Iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra, és ha bármilyen kérdésetek lenne, nyugodtan írjátok be a komment szekcióba, nagyon szívesen segítünk! Ha pedig inkább valamilyen kültéri munkáról olvasnátok, nézzetek bele a gyümölcsfák permetezésének mikéntjébe!

További ötletek

Ne maradj le az újdonságokról!

Kérd email értesítőnket és kiküldjük legfrissebb barkácsötleteinket!