Hasonló tartalmaink emailfiókodba heti 1x!

Emailcímed 100% biztonságban

Melyik a Legjobb Hasító Fejsze?

Azt gondolnánk, hogy egy ilyen egyszerű szerszámot nem nehéz kiválasztani. Pedig lehetnek olyan szempontok, amire nem is gondolnánk. Tippeket adunk arra vonatkozóan, hogy lehet kiválasztani a legjobb hasító fejszét, amivel nem nyűg, hanem öröm a munka.

Tartalomjegyzék

A hasító fejsze, nevéből adódóan, egy olyan praktikus eszköz, mely a farönkök hasítására szolgál. Nagy segítséget nyújt a téli tűzifa darabolásánál, pontosan olyan méretűre lehet vágni vele a fát, amilyenre csak igény van. Ha valaki hasító fejsze, más néven szekerce vásárlás előtt áll, általában megfogalmazódik benne a gondolat: „Mindenképp a legjobb eszközre van szükségem, de vajon melyik a legjobb hasító fejsze?” Nos, erre a kérdésre azt gondoljuk, nem lehet konkrét választ adni. Több szempontot kell figyelembe venni ahhoz, hogy jó döntést hozzunk, és a legjobb szerszámot tudjuk beszerezni.

Hasító fejsze használat közben
A megfelelő eszközzel gyerekjáték a fa darabolása

Mi alapján válasszuk ki a legjobb hasító fejszét?

Ha Ön a legjobbat szeretné, segítünk kiválasztani. Mi nem úgy segítünk, hogy például, azt mondjuk, vegye meg egy bizonyos márka hasítófejszét, mert az biztosan jó lesz. Arról, hogy kinek melyik a legjobb hasító fejsze, mindenkinek saját maga kell döntenie. A Fiskars valóban kiváló minőségű termékeket gyárt, és egyre csak növekszik a piaci igény irányukba. Így nem szabad elvetni azt a felvetést sem, hogy talán az Ön számára is, pont egy Fiskars hosszú nyéllel rendelkező rönkhasító fejsze lesz az igazi, viszont tüzetesen meg kell vizsgálni a legfontosabb perspektívákat azelőtt, mielőtt több ezer forintot kiadunk egy szerszámra.
Az egyik központi kérdés az, hogy mekkora méretű fa darabolására akarjuk használni fejszénket.

Balta vagy hasító fejsze?

Elég egy balta? Vagy kell a fejsze, mert azzal lényegesen nagyobb ütőerőt tudunk kifejteni? Az utóbbi esetben, a nagy ütőerőnek köszönhetően, a vastagabb fatörzsek feldarabolására is alkalmasak. A hasító fejszék, a hosszanti hasításban is igen profik, a fejsze éle a becsapódáskor még tovább hasítja a fát, ezúton egész kicsikre lehet szabdalni a faanyagot. Akik nem szeretnek dolgozni, azokra szokták mondani, hogy kerüljék az olyan szerszámokat, melyeknek nyele van, mert azzal garantáltan dolgozni kell. Régi mondás, ami igaz is lehet. De még ezeknek a dolgozni nem szerető embereknek is megjöhet a munkakedve, ha olyan fejszét tudhatnak magukénak, mely kényelmes munkavégzést biztosít. Tény, hogy hosszú távon, fájdalmassá válhatnak az igénybe vett izmok.

A legjobb fejszék nyele, már üvegszál erősítésű műanyagból készülnek, teljes mértében csúszásbiztosak és rezgéselnyelő bevonattal is rendelkeznek. A feladat bár megkívánja a fizikai erőkifejtést, mégis kényelmesen és biztonságosan tevékenykedhet mindenki az általa kiválasztott szerszámmal. A markolat végére is nagy figyelem összpontosul, mert úgy próbálják kifejleszteni azt, hogy ne csússzon ki a használója kezéből a fejsze. Ha szétnéz a kínált termékek között, észre fogja venni, hogy más és más formája van az éknek. Egy csúcsminőségű fejsze edzett acélból készül, amit egy darabban kovácsoltak a szakemberek, hogy éveken keresztül hű társa legyen a fogyasztóknak.

Darabolás hasító fejszével

Mire szolgál a gumi csillapító?

A gumi csillapító nélkülözhetetlen elem egy magas színvonalú terméknél. Ez arra szolgál, hogy ha esetlegesen melléütés történik, ne sérüljön meg a nyél.
A legutolsó tanács, amit illik megfogadni mindenkinek, hogy vigyázzon arra, hogy véletlenül sem veszítse el a fejét. Sokszor hallottuk már ezt a kifejezést, de itt most nem arra gondolunk, hogy elveszítjük józan ítélőképességünket.

Mondjuk jó, ha azt is megőrizzük, de itt konkrétan a hasító fejsze nyelére céloztunk. Ma már egy speciális ékeléssel küszöbölik ki a gyártók azt a hibát, hogy kilazuljon a fej a nyélből, így szerencsére nem kell alternatív megoldásokat keresni a rögzítése, mint annak idején, mikor nagyapáink szegek és drótok segítségével akartak megálljt parancsolni a repülni kívánó fejrésznek. Hogy a műhelyben se legyen fejetlenség, ajánljuk a fali szerszámtartóinkat, nem véletlenül népszerűek.

Legjobb fejsze
A stabilan illeszkedő fej nagyon fontos

A legjobb fejszetípus itt rejtőzhet

Azért adunk néhány alternatívát, mégis milyen márkák között érdemes szétnézni, hogy a legjobbat vigye haza. Kezdjük az egyik kedvenc márkánkkal, a Fiskars-szal. Különböző méretben megtalálható a piacon, így kényelmesen ki tudja választani a legtesthezállóbb Fiskars hasítófejszét. Több éves garanciát vállal a gyártó egyes termékeire, ami valljuk be, bizalmat ébreszt bennünk.

Az Extol Premium garancia arra, hogy elérhető árakon, a legújabb technológiákat tartalmazó eszközök kerüljenek otthonába. Az Extol Premium hasító fejsze üvegszálas nyéllel, többféle típusban nyújt szakszerű segítséget mindenkinek. Az Extol Carft termékek, a legjobb választás azoknak, akik otthon igazi ezermesterek. Többek között a Yato és a Verto termékek között is rejlenek igazi kincsek, semmiképp ne hagyja ki őket a listáról. Mindenki megtalálja közöttük azt, ami számára elnyeri a „világ legjobb hasító fejszéje” díjat!

A legjobb hasító fejsze megérdemli a megfelelő ápolást

Ugyan, milyen fajta karbantartást igényelhet egy fejsze? Azért, hogy Öné legyen minden idők legjobb hasítófejszéje, nem árt odafigyelni arra is, hogy rendeltetésszerűen használjuk őket. Mindig tisztán tegyük le munka végeztével, és bár a környezeti hatásoknak nagymértékben ellenállnak, nem árt, ha hóban, fagyban és sárban nem hagynánk kint az eszközt. Az éveken át tartó használat során pedig, hogy az él napra kész legyen, célszerű beszerezni egy élezőt. Ha pedig kedve támadt kicsit barkácsolni, készítsen velünk egy fali kulcstartót, ebben a bejegyzésben megmutatjuk hogyan.

További ötletek

Ne maradj le az újdonságokról!

Kérd email értesítőnket és kiküldjük legfrissebb barkácsötleteinket!