Hasonló tartalmaink emailfiókodba heti 1x!

Emailcímed 100% biztonságban

Kertkapu Készítése Házilag

Nehézség:
Idő: Teljes délután

A kertkapu, vagy vadászkapu készítése házilag se tartozik a legbonyolultabb munkák közé, Kevés alapanyag, kevés szerszám, és egy költséghatékony megoldás. Elmondjuk hogyan készül. Nézd meg a videot, és olvasd el a bejegyzést!

Tartalomjegyzék

Ez alkalommal a fa kertkapu készítése házilag lesz a téma. Egy sima egyszerű, négyzet alakú szerkezet lesz merevítéssel, ami zsanért fog kapni, illetve amit még egy kampós zárszerkezettel fogunk ellátni. Két okunk is volt, amiért saját kezűleg szerettük volna elkészíteni a kerti kaput. Az egyik az volt, hogy amit meg lehet venni, azok túl vastag léccel vannak keretezve, és mi azt preferáltuk, hogy egy letisztultabb, szép kapu legyen és beolvadjon a kerítés többi részébe is.  A másik indok pedig az ára ezeknek a kapuknak, mivel több helyen akár 10.000 forint, vagy akár több is lehet ezeknek az ára. Így arra a következtetésre jutottunk, hogy egy sokkal költséghatékonyabb, stabilabb és szebb kaput fogunk tudni elkészíteni a kis műhelyünkben

Kertkapu készítése házilag – lépések

Először is szerezzük be a faléceket a vadászkapuhoz, amit azonnal méretre is vágunk egy asztali körfűrész segítségével. Majd egy fúró segítségével az összes lécbe fúrjunk lyukakat döntött állapotban. Ha elkészültek a lécek, akkor az előkészített furatoknak segítségével, csavarokkal fogassuk össze a kapu keretét. Ezután a belső keresztléceket is helyezzük be a keretbe, és fogassuk össze csavarokkal ezeket is, hogy stabilan álljanak a keretben.

Miután összeszereltük a kapunak az összes lécelemét, ki is vihetjük a kertbe, ahol elfoglalhatja a méltó helyét. Szorítók segítségével szorítsuk oda az ajtót a kerítéshez, hogy megfelelően tudjuk rögzíteni azt, plusz ne feledkezzünk meg a reteszekről sem, amit egyszerűen csavarokkal tudtok rögzíteni. Ha rögzítettük a kaput, akkor kenjük át barna festékkel a fát, hogy szépen beolvadjon a kerítés többi részéhez. Ez természetesen opcionális, illetve mindenki olyan színűre festi, ami neki a legmegfelelőbb.

Kertkapu készítése házilag, ötlet
Saját ötletünk alapján is elkészíthetjük a kerti kaput

Mi az előnye egy házilag barkácsolt kerti kapunak?

Ez a kis fa kerti kapu, vadászkapu nagyon könnyen alakítható és rengeteg félét össze lehet rakni, ami nektek a leginkább tetszik. Ha esetleg hiányozna bármi szerszám a barkácsoláshoz, akkor nyugodtan nézzetek körül a Profibarkacs.hu oldalon, ahol számtalan szerszámmal és géppel találkozhattok. Ha pedig további barkácsötletre vágytok, akkor megpróbálkozhattok egy kocsibeálló készítésével is, spóroljátok meg a szaki árát!

További ötletek

Ne maradj le az újdonságokról!

Kérd email értesítőnket és kiküldjük legfrissebb barkácsötleteinket!