Hasonló tartalmaink emailfiókodba heti 1x!

Emailcímed 100% biztonságban

Képtartó Készítése Otthon

Nehézség:
Idő: Kevesebb, mint 1 óra

Tudjuk, hogy ma már egy eléggé digitális világban élünk, ahol a telefonon és a laptopon bármikor végig nézegethetjük a több száz vagy ezer képünket, ami készítettünk. Viszont hiszünk abban, hogy vannak azért még olyan képek, amit ha belépünk a lakásba, szívesen látunk, és örülünk hogy szem előtt vannak. Ezért is készítettük nektek ezt a videót, hogy azok a különleges képek, amik megérdemlik, hogy kitegyék őket, egy nagyon szép, saját kezűleg elkészített keretben tudjanak pompázni.

Tartalomjegyzék

Lépések a képtartó elkészítéséhez

Nézzük, melyek azok a lépések és feladatok, amivel ti is könnyedén el tudjátok készíteni a saját képtartótokat. Először is szedjünk össze minden szükséges szerszámot, amit használni fogunk a képtartó elkészítésénél. Majd vágjuk méretre a szükséges faanyagot a további lépések előtt egy asztali körfűrész segítségével. Ha nincs asztali körfűrészetek, semmi gond, használjatok nyugodtan másik fajtát. Miután sikerült méretre vágni a darabokat, ne feledkezzetek meg a csiszolásról, hogy tökéletes végeredményt kapjatok.

Ezután vízszintesen ragasztó segítségével ragasszatok össze 5 darabot, illetve függőlegesen a két szélére is tegyetek egyet-egyet. Használjatok ezután a lépés után egy szorítót is, hogy biztosak legyetek abban, hogy nem fognak szétcsúszni és rosszul összeszáradni a képtartó darabjai.

Száradás után távolítsátok el a szorítót, majd készítsétek el a marásokat a képtartó hátsó tartó részébe. Amint látjátok következő lépésként elkészítettük és megfelelő szögben kivágtuk a képtartó felső 4 darabját is. Amíg ez a 4 rész is szárad, addig a marásokat egyik oldalán lapos, másik oldalán kisebb kúpos reszelővel szépen finomra lehet sorjázni. Ha ezek is részek is szépen a helyükön maradnak már és megtörtént a sorjázás, ismét menjünk át a kereten egy csiszolóval.

Ne ijedjetek meg a lézeres szövegezés nem kötelező része a tartónak, egyszerűen csak fel akartuk dobni az általunk készített verziót. Ha nincs otthon ilyen gépetek, semmi gond, anélkül is tökéletes fog mutatni a lakásban a képtartó.

Amint látjátok mi még a végén egy fa védőlakkal átkentük a keretet, hogy szebb színt és védelmet is nyújtson a keret számára.

Reméljük nálatok is kellemes élményt és érzést fog nyújtani, hogy ha a saját képkeretetekbe tudjátok belerakni a szép emléket tartalmazó képeket. Nyugodtan nézzetek szét a webshopunkban, ha esetleg hiányozna bármi szerszám, ami képtartó elkészítéséhez szükséges lenne. Ajánljuk másik barkács bejegyzésünket is, amiben Zsolt bortartó készítését mutatja meg.

További ötletek

Ne maradj le az újdonságokról!

Kérd email értesítőnket és kiküldjük legfrissebb barkácsötleteinket!