Hasonló tartalmaink emailfiókodba heti 1x!

Emailcímed 100% biztonságban

Fali Kulcstartó Készítése

Nehézség:
Idő: Teljes délután

Ez alkalommal egy fali kulcstartót fogunk elkészíteni és megmutatjuk nektek is, hogy otthon, hogyan tudjátok ti magatok is egyszerűen meg csinálni. Első körben készítettünk egy rajzot, ami segít majd minket abban, hogy mi a pontos elképzelés. Ezen láthatjátok, hogy lesz egy kis fed lap rajta elől díszkerettel, pici esztergált oszlopokkal egy kis korlát rajta, ide lehet majd a leveleket illetve papírokat berakni, a felső részen lesznek majd az akasztók, amikre rá tudjátok tenni a kulcscsomókat, végül pedig a legtetején egy kis párkány léc, ami a díszítést fogja szolgálni. Lesz egy kisebb mélysége is ennek a kulcstartónak, olyan igazából olyan lesz mint egy kisszekrény, csak nem lesz neki ajtaja. A mélység körülbelül egy 8cm-s lesz majd, amivel lehet számolni.

Tartalomjegyzék

Nézzük milyen eszközökre lesz szükségünk a barkácsolás során

Szükség lesz egy nagyobb faanyagra, amit első körben méretre szabunk majd, ezen felül kelleni fognak majd kis pici esztergált oszlopok is, ezt akár készen is meg lehet már venni, ami gyorsítja a folyamatot. Ezeket az oszlopokat konkrétan bármilyen barkácsboltban be tudjátok szerezni. Kelleni fognak természetesen a kulcsakasztók is, amit szintén bármelyik üzletben meg tudtok venni, ahol van barkácsrészleg is.

Melyek a fali kulcstartó elkészítésének a lépései?

Első lépésként méretre vágjuk körfűrész segítségével a faanyagokat. A vágás után már van egy hátlapunk, amihez csinálni fogunk egy keretet a többi faanyagból, mintha egy polcot készítenénk igazából. Az összes faanyagot csiszoljátok le, hogy szép sima felülettel tudjunk dolgozni. Mi már előre legyártottuk a párkány részt, mert többször készítettünk már más eszközökhöz, és szerencsések voltunk, hogy pont maradt egy, ami tökéletes lesz ehhez a kulcstartóhoz. De ti is gyorsan el tudjátok ezt is készíteni, ha megnézitek a többi videónkat.

Na de térjünk vissza a fali kulcstartó többi eleméhez. Lesz egy kis előlapunk is, amit egy rétegelt lemezzel fogunk megoldani. Erre akár egy jópofa családi képet is fel lehet ragasztani, hogy még személyesebb éke legyen a lakásunknak ez a kis fali kulcstartó szekrény. Ezután a keret elemeket is körfűrész segítségével méretre vágjuk.

Ha az összes fa elem elkészült, akkor ragasztó segítségével ragasszátok fel a hátlapra a keret elemeket. Illetve fúró segítségével még biztosabbá tehetitek, ha fúrtok bele egy-két csavart. Amíg száradnak az elemek, hasznos lehet szorítóval összefogni őket, hogy ne csússzon szét száradás közben. Ha minden megszáradt és elkészült a stabil keret, akkor folytassuk az előlap és a párkány finomra hangolásával. Méretre vágjuk a párkányt, illetve az előlapot és annak a tartóléceit. Mivel kicsit hangsúlyos lett a párkány így időközben arra a döntésre jutottunk, hogy az aljára is teszünk egy kisebb díszt, ami kompenzálni fogja majd a felső részét a kulcstartónak.

Következő lépésként, megcsináljuk a keretre a korlátot, aminek egy 8-as fúróval fogjuk kifúrni a tipli helyét. Ha esetleg van tipliző tüskétek, akkor egyszerűbben át lehet átjelölni a furatokat, mi most kézzel és vonalzó segítségével fogjuk ezt megtenni. Ezután ha meg van minden elem, akkor a fali kulcstartó alsó részére felhelyezhetjük és rögzíthetjük az előlapot és a keretet, miután beleraktuk a kis oszlopokat is.

A végén már csak annyi lesz hátra, hogy kicsit megcsiszoljuk, illetve kimérjük pontosan a kis kampók helyét. Legutolsó lépésként pedig lefestjük fehérre, majd visszakoptatjuk majd lelakozzunk, hogy tökéletes végeredményt kapjunk. Természetesen mindenki olyan színűre festi, ami az ő preferenciája, illetve egyéb dekor elemekkel is fel tudjátok dobni ezt a szuper kulcstartót.

Reméljük sokakat tudtunk motiválni és ihletet adni, hogy elkészítsék a saját fali kulcstartó szekrényüket. Nagyon egyszerűek a lépések, és kisebb változtatásokkal mindenki egyedivé tudja tenni a kulcstartóját. Látogassatok el a Youtube csatornánkra, ahol számos további videót és barkácsötletet találtok. Illetve ha hiányozna bármi szerszám, vagy gép, ami meggátolna abban, hogy barkácsoljatok, mindenképp nézzetek el a Profibarkacs.hu-ra is, ahol bármilyen hiányzó eszközt be tudtok szerezni.

További ötletek

Ne maradj le az újdonságokról!

Kérd email értesítőnket és kiküldjük legfrissebb barkácsötleteinket!