Hasonló tartalmaink emailfiókodba heti 1x!

Emailcímed 100% biztonságban

Einhell Gérvágó Teszt

Mai alkalommal egy akkumulátoros gérvágó fűrészt fogunk nektek bemutatni, amit már 1.5 éve használunk. Először is elmondjuk, hogy mik a tapasztalatok, milyen pozitív és negatív észrevételeink vannak a gép kapcsán. Bemutatjuk a felhasználását és hogyan tudtok vele dolgozni.

Tartalomjegyzék

Mielőtt belevágunk a másodgenerációs gép bemutatásába, azelőtt szeretnék egy-két dolgot megosztani az előző gépemről is, ami egy első generációs gép volt. Erről azt érdemes tudni, hogy jóval nagyobb tárcsás, vonófejes kivitel volt, de részletesen bemutatjuk nektek ezt a gépet is illetve felhívjuk a figyelmet a nagy különbségekre a két gép között. A nagy Einhell gérvágó teszt.

Gérvágó teszt – Első és másodgenerációs gérvágó összehasonlítása

A régi gérvágó fűrésznél több problémát is véltünk felfedezni. Az egyik az volt, hogy a vezető lézernek a bekapcsoló gombjától a szerkezet testén át, ahol húzódott a kábel, bekapcsolás után teljes hosszában melegedett a gép. A fogantyú mellett egy olyan 1-1.5-órás használat után már kellemetlen volt az érintése a gépnek, ami nem igazán szerencsés.

A másik fő probléma az az volt, hogy nagyjából 1.5év után szerettünk volna csinálni egy 45 fokos vágást, döntött vágást, és a vezetősínbe a tárcsa beleért, így konkrétan belevágott volna a gépbe a tárcsa és nem tudtuk végre hajtani a műveletet. Egyrészt balesetveszélyes és roncsolással is járt volna. Szerencsénkre garanciális volt a gép és jeleztük a cégnek is, az Einhell teljesen korrekten járt el, viszont azt jelezték, hogy ez a probléma fennáll és ez egy típus hiba a többi gépnél is, és emiatt nem jöhetett szóba a csere.

További probléma az volt, hogy nagyon pontatlan volt a gép is és a lézer is. Ezen felül pedig ennél a gépnél több műanyag része is használat közben eltört, annak ellenére hogy rendeltetésszerűen használtuk a gépet. Sajnos rossz minőségű műanyagokból volt összerakva a gép, és egyszerűn nem bírta a munkát.

Először is két akkumulátor segítségével szeretnénk megmutatni, hogy mi a különbség az első és a másodgenerációs akksit. Az első sokkal mélyebb, inkább meggybordó színű akkumulátorral rendelkezik, míg a második generációs inkább egy élénk és tüzespiros színnel rendelkezik. Természetesen nem csak ez az egyetlen különbség, hanem a fejlesztésnél is figyeltek a visszajelzésekre.

Sokkal profibbak, jobb anyagból készültek, sokkal könnyebbek, pontosabbak mint az előző. Több kiegészítővel rendelkeznek, például az asztali körfűrésznél a vezetősín vezetője mindkét oldalt szorít, míg az első generációsnál csak a végén, ahol a skála volt. Ezáltal sokkal pontosabb és precízebb munkát tudunk végezni, ezért nagyon ajánljuk a másodgenerációs gépek vásárlását.

Akkumulátoros Einhell gérvágó teszt

Akkumulátoros az Einhell gérvágó teszt alanya, tehát nincs szükség tápkábelre, ami egyben az egyik legnagyobb előnye. Tudtok vele dolgozni a műhelyben, vagy esetleg jó időben a kertben, vagy ha el kell vinni másik munkaterületre, az is tökéletesen megoldható. Nagyon könnyű és kompakt kis gép, mindössze 7.8kg a nettó súlya. Amit kiemelnénk még, hogy lágyindítási funkcióval rendelkezik, tehát amikor beindítjuk akkor nagyon szépen finoman, lágyan indul.  3000fordulat / perc a gép teljesítménye, illetve a forgóasztal rész 45 fokban jobbra-balra is elforgatható és kisebb kattanásokkal jelzi hogy melyik szögpercnél járunk. A fűrésztörzs maga is 45 fokban dönthető és nagyon egyszerű kinyitni.

Baloldalt van egy biztonsági fülecske, és a kattantás után már tudjuk is használni a gépet. Két dologra figyeljetek oda, hogy a bekapcsoló gombjánál van egy biztonsági fül, amit el kell fordítani és amikor meghúzod a kart, akkor fog beindulni a gép, illetve ahhoz, hogy lenyomjuk a vágórészét a gépnek, a tetején lévő gombot kell benyomni.

A gépbe az akkumulátort a tetején kell behelyezni és minimum 3 amper/h akksit javasol az Einhell. Mi inkább az 5.2-et szoktuk használni, mivel ezáltal kicsit erősebb lesz a motor, több teljesítmény tud felvenni illetve leadni. Plusz az üzemidő is lényegesen megnő ezáltal. A tetején található 2 db gomb, az egyik a munkalámpát fogja bekapcsolni a másik pedig a segédvezető lézert. A talpán 4 db rögzítő furat van, amivel le lehet fixen rakni a gépet, illetve be is van vonva csúszásmentes gumitalppal, hogy ne mozogjon a munka közben.

Einhell gérvágó fűrész

Az Einhell gérvágó fűrész egyéb jellemzői

A munkafelületet is tudjuk oldalra bővíteni, van 1-1 kis kihúzható része a gépnek, ami alul 1-1 kis füllel van ellátva. Hátulján található a forgácsgyűjtőzsák, ami van egy szorítófül is, amit ha leveszünk, akkor egy adaptert bedugva, akár egy porszívót is tudunk használni. A fűrészlapról, amit gyárilag adnak a géphez, az igazából egy 210x30as és 40 fogas lap, aminek a minősége teljesen tökéletes. Amit még kiemelnénk a munkaterületnél, van mindkét oldalt egy ütközőfül, amit fel lehet hajtani és nekivezethető a vágandó anyagnak. A skála 19cm-ig skálázott.

Tapasztalataink alapján egy nagyon kompakt, szerethető kis gépezet. Mindezek mellett ár-érték arányban nagyon pontos, precíz. Ha számotokra is fontos a mobilitás, akkor is tökéletes gép, hiszen az akksi miatt bárhova el tudjátok vinni magatokkal. Egyetlen egy negatívumot tudunk említeni, ami a lézernek a kivetítője. Nagyon gyorsan eltömődik a forgácstól és ezáltal megszűnik a lézerfény, amit egy hegyes kis tárggyal ki lehet tisztítani és dolgozhatunk is tovább. Ha esetleg több kiegészítőt is be kell szerelni, akár egy nagyobb akksit, akár tárcsát, akkor érdemes lehet mérlegelni, hogy abból az árból már egy egészen professzionális gépet is lehetne venni. Viszont ezek már inkább tápkábeles gépet, azaz mindenki maga mérlegelje, hogy mi a fő szempont számára, amikor kiválasztja a gépet.

Reméljük ismét tudtunk nektek segíteni ezzel a kis termékbemutatóval, tetszett az Einhell gérvágó teszt és tudtunk ötleteket adni, hogy melyik gépet érdemes választani. Nyugodtan nézzetek körbe a webshopunkban, ahol különböző típusú akkumulátoros és elektromos gérvágók között tudtok válogatni. A flex korong tesztünket olvastad már?

További ötletek

Ne maradj le az újdonságokról!

Kérd email értesítőnket és kiküldjük legfrissebb barkácsötleteinket!