Hasonló tartalmaink emailfiókodba heti 1x!

Emailcímed 100% biztonságban

Ágaprító vélemények – melyik a legjobb?

Megoszlanak a vélemények, hogy melyik a legjobb ágaprító. Ahhoz, hogy megválaszoljuk ezt a kérdést, először azt kell megvizsgálnunk, hogy pontosan mire kell a gép? Jellemzően otthoni, vagy professzionális felhasználásra keresik a legtöbbet. Aki otthonra rendeli, a kerti ágakat, aprólékot akarja mulcsozni, nem jellemző, hogy a méter vastag fatörzset szeretnék aprítani. Míg professzionális felhasználásnál, amikor pl. útszéli fákat kell szállítható állapotba varázsolni, jóval többre van szükség. Itt az én tapasztalatom, hiszen az ágaprító vélemények között nem egyszerű elnavigálni.

Tartalomjegyzék

Ágaprító vélemények vásárlói szemszögből

2 fajta felosztás van ezek közt a gépek között. Először is az aprítás módja, miszerint vágókéses, vagy maróhengeres. Ezen felül pedig a meghajtás módja, azaz elektromos, vagy benzinmotoros gépről van-e szó.

Mikor nekem volt szükségem egy új gépre, tudtam, hogy csak az elektromos ágaprító jöhet szóba. A benzinesek jóval nagyobbak, nem tudom hol tárolni, ráadásul hangosak is, amit a szomszédság nem biztos, hogy díjazna.

Ez jelentősen megkönnyítette a dolgom. Utánaolvastam és kiderült, hogy a vágókésesek gyorsabbak, de a nedves ágakat nem annyira kedvelik. Én alapvetően “ráérek” és csak megetetem a gépet egy hétvégi délelőttön.

Következő szempont volt, hogy legyen gyűjtőzsákja és lehetőleg több, mint 1 év garancia legyen rá.

Riwall PRO RES 3044 B Elektromos ágaprító
Erre a Riwall PRO RES 3044 B Elektromos ágaprítóra esett a választásom. Véleményem szerint tökéletes otthonra.

Azt is tudtam, hogy nem kell felsőkategóriás gép, otthonra amikor előveszem évente párszor, tök fölösleges egy Makitát, Dewaltot vagy Bosch-t megfizetnem. Így maradt, hogy Hecht, Riwall Pro, vagy Einhell gép lesz belőle. Mivel egy kivételével mind 60-70.000 Ft között volt, így nem nagyon kellett az áron se vacillálnom. Az a véleményem, ha valaki tudja, hogy mit szeretne, akkor viszonylag jól le fogja tudni szűrni a gépeket és pontosan meg fogja találni azt a párat ami az igényeit kielégíti.

Az Einhell gépe kicsit ványadtnak tűnt, így maradtam a Hecht és Riwall Pro modelleknél. Jöhetett az utolsó választási szempont, a teljesítmény! Mindkettő gép kb. 4-4,5 cm ágvastagságig képes aprítani. Az Hecht 6280 XL 2800 Wattos, a Riwall PRO RES 3044 B pedig 3000 Wattos teljesítménnyel bír. Mivel az áruk kb. azonos volt és a Riwall a nagyobb teljesítmény mellé sokkal több garanciát (2+2 év az 1+1 év ellenében) is ígért, végül emellett döntöttem.

Riwall Pro ágaprító véleményem

Sajnos ezek a gépek jellemzően nem igen vannak raktáron, nehezen elérhetőek. Kb. 2 hét alatt azért mégiscsak megérkezett a tél végén.

Azt kaptam, amit vártam. Amire kellett, tökéletesen tudja. Eddig max 3-4 cm átmérőjű ágakat etettem vele és tökéletesen ledarálta. Az egyetlen bajom, hogy gyorsan megtelik a 60 literes gyűjtőedény. 🙂 Azt gondolom, hogy bárki aki a komposztálóba akarja varázsolni a gallyakat és nem elégetni, annak tökéletes választás lehet. Szoktam olvasni csoportokban, hogy ez nem elég – nem igazán értem, aki egy teljes fát akar ledaráltatni az mit vár? Láncfűrésszel aprítani nem könnyű, nemhogy szegény gépnek ledarálni…

Annyi biztos, hogy ha combosabb ágakat (5cm+ vastagság) daráltatnék vele, akkor egy benzinest rendelnék.

Remélem tudtam segíteni, nézd meg itt azt is, hogy ha kompresszor vásárlásra adnád a fejed, milyen árakkal kerülhetsz szembe.

További ötletek

Ne maradj le az újdonságokról!

Kérd email értesítőnket és kiküldjük legfrissebb barkácsötleteinket!